Recuperare și fizioterapie

Kinetoterapia (gimnastica medicală) reprezintă terapia prin mișcare. Kinetoterapia (recuperare medicală) constă într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă.

Programele de kinetoterapie sunt individualizate pe categorii de vârstă (sugari, copii, adulți, vârstnici) și în funcție de tipul afecțiunii (afecțiuni ortopedice, reumatice, neurologice, etc.). Fiecare pacient beneficiază individual de supraveghere de specialitate (kinetoterapeut) în timpul programului de kinetoterapie. Kinetoterapia nu este numai pentru cei care au anumite dureri sau probleme, ci și pentru cei care doresc să se simtă bine fizic și psihic.

Ședințele de fizioterapie sunt realizate cu aparatură de ultimă generație ce prezintă programe specifice fiecărei afecțiuni.

Electroterapia (diadinamici, TENS, interferențiali, electrostimulare, galvanici, Trabert) este una dintre cele mai răspândite metode de fizioterapie. Este foarte eficientă atunci când este asociată și cu alte proceduri (ex :ultrasunet).

Tratamentul cu ultrasunete este una din cele mai bune proceduri de fizioterapie, în care este vorba de transmiterea vibrațiilor mecanice pendulare, penetrarea și absorbția acestora în corpul omenesc. Ultrasunetul are calităţile de a fi fibrinolitic și decontracturant.

Laserterapia este o procedura de fizioterapie noninvazivă, utilizată în practica de zi cu zi în clinica noastră, iar acțiunea sa este aceea de a stimula țesuturile cu efecte benefice:

✓ Analgezia,

✓ Miorelaxarea, de contractura musculară,

✓ Efect entiedematos,

✓ Stimulare tisulara și a proceselor biologice,

✓ Efect vasodilatator.

Mecanismele prin care acționeaza laserterapi, este confirmata de o serie de studii clinice verificate și validate. Aceste efecte constau în:

✓ îmbunătățirea microcirculației,

✓ creșterea activității intercelulare,

✓ creșterea circulației și a utilizării oxigenului,

✓ utilizarea eficientă a glucozei,

✓ activarea proceselor metabolice la nivel celular,

✓ activarea transportului de calciu,

✓ schimbarea la nivel regional a unor mediatori ai inflamației (histamina, prostaglandine) sau durerii (endorfine).

Unde scurte

Este o metodă de fizioterapie care folosește proprietățile câmpului condensator generat de curenți de înaltă frecvență cu proprietatea că la trecerea prin țesuturi produce căldură în profunzime.
Avantajul terapiei cu unde scurte constă în penetrabilitatea mult mai mare în comparație cu alte metode de fizioterapie.
Terapia prin căldura este recomandată îndeosebit în afecțiuni cronice ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecțiuni cauzate de tulburări ale circulației periferice venoase ale membrelor.

Masajul este realizat de către personal specializat în tehnicile de masaj. Masajul, efectuat de către un specialist al clinicii medicale AmaMed Expert Center, este o componență a culturii fizice cu o mare eficacitate pentru sănătatea omului contemporan, atât pentru menținerea ei cât și pentru recuperare sau refacere. Masajul nu trebuie făcut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le înveți uitându-te cum execută cineva acele manevre sau citind din cărți. Fie că ne referim la masajul terapeutic, de relaxare sau cel anticelulitic, el trebuie efectuat în condiții optime de igienă, ambient plăcut. Ședințele de masaj sunt însoțite de aromoterapie și meloterapie. Dacă ne referim la aromoterapie, în clinica noastră veți beneficia de o gamă largî de uleiuri esențiale speciale pentru fiecare afecțiune (ulei de mușețel: pentru contracturile musculare; ulei de lavandă, de rosmarin, etc.). Meloterapia folosește muzica specifică de relaxare care vine în completarea efectelor benefice ale masajului și aromoterapiei.

Efectele masajului: relaxarea musculaturii, activarea circulației sangvine și limfatice, analgezic și relaxare fizic și psihică.

Magnetoterapie

Magnetoterapia de joasă frecvență sau terapia prin magnetodiaflux este folosită în aplicație generală,

 asupra întregului organism dintr-o dată. Există două forme de aplicare a terapiei cu camp magnetic ✓ Forma de aplicare continuă este folosita pentru efectul sedativ.

Magnetoterapia de joasa frecventa mai poate fi aplicata și întrerupt – ritmic sau continuu.

✓ Forma de aplicare întreruptă, de oricare tip ar fi, are un efect clar de stimulare generală.

Clinica medicală AmaMed Expert Center vă oferă servicii complete pentru recuperare medicală și fizioterapie.

 

Dr. Emil Cotenescu

Medic specialist recuperare,

medicină fizică și balneologie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.