Despre noi

Clinica medicala AmaMed Expert Center

Clinica medicală AmaMed Expert Center își dorește să fie un important furnizor de servicii medicale private din judetul Buzau. Și-a deschis activitatea în 04.03.2017 în Râmnicu Sărat, strada Matei Basarab Nr 71. Începând cu 29.06.2023 am deschis un punct de lucru in Municipiul Buzau, str. Obor, bloc 1C, parter.
Clinica medicală AmaMed Expert Center are colaborare cu peste 40 de medici ce se perfecționează continuu și formează echipe competitive pe piața medicală din zona și nu numai.

AmaMed Expert Center oferă consultații în peste 25 de specialități medicale și chirurgicale, recoltare analize de laborator. Oferim servicii de internare de zi pentru toate specialitatile disponibile in clinica noastra.
Astfel, prin activitatea noastră ne-am dorit să aducem un suport consistent de specialiști și tehnică de vârf, care asigură calitate, eficiență și rapiditate în derularea programelor de promovare și îmbunătățire a stării de sănătate a populației într-o zonă deficitară din acest punct de vedere.
De aceea Clinica AmaMed Expert Center a devenit alegerea perfectă pentru cei ce doresc să beneficieze de serviciile medicale oferite într-un ambient modern și dotat la standarde europene.
Clinica AmaMed Expert Center oferă în prezent servicii medicale ambulatorii în specialități medicale precum medicina internă, cardiologie, neurologie, diabet, nutriție și boli metabolice, pneumologie, pediatrie, psihiatrie, gastroenterologie, recuperare medicală, reumatologie, enocrinologie, dermato – venerologie, hematologie, nefrologie, dar și în specialități chirurgicale, respectiv ginecologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, ORL, oftalmologie, urologie, ortopedie.
Cardiologia este specialitatea medicală care studiază afecțiunile inimii și a vaselor de sânge. În cabinetele de cardiologie din Cabinetul Medical AmaMed Expert Center pot fi diagnosticate și tratate boli cum sunt:
Hipertensiune arterială
Cardiopatie ischemică
Insuficiența cardiacă
Tulburări de ritm și conducere (tahicardie, fibrilație atrială, blocuri cardiac, etc)
Valvulopatii
Tromboze venoase
Tromboze arteriale
Și altele
Specialiștii noștri utilizează în scop diagnostic investigații complexe:
Electrocardiograma (EKG)
Electrocardiograma de efort (EKG de efort)
Monitorizarea continuă a tensiunii arteriale (Holter TA)
Monitorizarea continuă a electrocardiogramei (Holter EKG)
Ecocardiografie
Ecografie Doppler de vase periferice

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor tubului digestiv, ficatului, colecistului și pancreasului. În cabinetul de Gastroenterologie din cadrul Clinicii AmaMed Expert Center pacienții beneficiază de consultații și servicii medicale precum:
Endoscopie digestivă superioară (gastroscopie)
Endoscopie digestivă inferioară (colonoscopie, rectosigmoidoscopie)
Linia endoscopică Pentax pentru endoscopie digestivă clasică permite diagnosticul de precizie al afecțiunilor gastrice și intestinale, având posibilitatea prelevării de material pentru biopsie.

Pacienții noștri beneficiază de asemenea de testarea imediata pentru Helicobater pilory, în urma biopsiei – obținând rezultatul în numai 3 minute.
Pentru patologia colecistică, hepatică, pancreatică avem posibilitatea unui diagnostic de precizie prin ecografia abdominală utilizând aparatură de ultimă generație.
Dermato-venerologia este o ramură a medicinei care se ocupă de piele şi bolile sale.
Dermatologia urmăreşte explicarea, diagnosticarea și tratarea bolilor de piele necontagioase şi contagioase (infecţioase). Acoperă şi domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuală). Un dermatolog are grijă atât de bolile pielii, în sensul cel mai larg, cât şi de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, părului şi unghiilor.
Pielea este un organ viu care constituie învelişul corpului. Funcţia pielii este de a asigura o protecţie împotriva agenţilor chimici şi fizici, întărită prin acţiunea keratinei şi a melaninei. Ea joacă un rol senzorial mulţumită receptorilor nervoşi microscopici, sensibili la pipăit, durere şi temperatură. Pielea intervine şi în termoreglare (menţinerea unei temperaturi interne constante) prin dilatarea vaselor sangvine cutanate şi prin evaporarea sudorii, ceea ce permite evacuarea unui exces de căldură. Din structura pielii fac parte şi glandele sudoripare – secretă sudoarea și sebacee – secretă sebumul.
Pacienții Clinicii AmaMed Expert Center beneficiază de evaluarea minuțioasă a leziunilor cutanate prin dermatoscopie directă, precum și de terapia acestora medicamentoasă sau prin cauterizare.
Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă de afecțiunile organelor interne la adulți. Aflat la intersecția specialităților de organ (pneumologie, cardiologie, gastroenterologie, nefrologie) medicul specialist de medicină internă posedă abilitățile necesare pentru a face o sinteză în cazurile complexe și pentru a implementa strategii diagnostice și terapeutice ierarhizate.
Neurologia este o ramură specială a medicinii, care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.
Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt: creierul, măduva spinării (reprezentând sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, vasele sanguine care le hrănesc, nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici.
Reumatologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu suferințe non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivată din medicina internă.
Principalele grupe de afecțiuni de care se ocupă reumatologia sunt următoarele:
patologie degenerativă : boala artrozică (gonartroza, coxartroza, spondiloza și alte localizări), guta, pseudoguta
patologie articulară și a țesuturilor moi legată de suprasolicitare și degenerativă: nevralgia cervico-brahială, fibromialgia, periartrita scapulo-humerală, epicondilita, sindroamele canalare de membru superior și inferior, sindromul Dupuytren, entezite, tenositovite, burșite, capsulite, distrofia simpatică reflexă
patologie infecțioasă articulară : TBC osteo-articular, boala Lyme (borelioza), artritele infecțioase
patologie metabolică: osteoporoza, osteomalacia
patologie infamatorie, autoimună: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita reactivă, artrita psoriazică, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, vasculitele
Pneumologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator, prin mijloace nechirurgicale.
Endocrinologia este ramura medicinii care are ca obiect studiul fiziologiei și patologiei glandelor endocrine și a hormonilor secretați de acesta. În cabinetele de endocrinologie ale Clinicii AmaMed Expert Center pot fi diagnosticate și tratate afecțiuni ale epifizei, hipofizei, tiroidei, suprarenalelor, ovarelor (la femei), testiculelor (la bărbați).
Prin colaborarea cu laboratoarele de analize se pot efectua dozajul hormonal în sânge și urină care constituie diagnosticul biologic în afecțiunile endocrine. Diagnosticul imagistic al afecțiunilor tiroidei se poate face prin investigații ecografice, puncție biopsie.
Psihiatria este o ramură a medicinei specializată în diagnosticare, tratament și prevenire în sănătatea mintala, inclusiv în tulburările cauzate de consumul de substanțe.
Recuperarea medicală se ocupă cu tratarea afecțiunilor din sfera reumatologiei, neurologiei, ortopediei – traumatologiei, având ca scop combaterea durerii, relaxarea musculară, îmbunătățirea mobilității articulare, a circulației, a troficității țesuturilor și a metabolismului celular.
Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin.
Organele și structurile anatomice aflate în domeniul urologiei sunt rinichii, glandele suprarenale, uretere, vezica urinară, uretra, cât și organele reproductive masculine: testicule, epididim, vasele deferente, veziculele seminale, prostata și penisul.
Obstetrică – ginecologie este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a întregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitală.
Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii.
Principala afecțiune tratată este boala arterială periferică, rezultat direct al aterosclerozei. Aceasta este o boală tot mai frecventă, afectând aproximativ 20% din populația adultă de peste 65 ani. În funcție de evoluția și severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidată, ducând până la amputație sau chiar deces. Din aceste considerente scopul principal al chirurgiei vasculare îl reprezintă salvarea membrelor inferioare și reducerea numărului de amputații majore.
O altă afecțiune frecventă este boala carotidiană, deasemenea consecință a aterosclerozei, manifestată la nivelul arterelor carotide. Una dintre complicațiile majore ale bolii carotidiene netratate este accidentul vascular cerebral, eveniment grav care alterează semnificativ calitatea vieții, sau poate provoca decesul.
Un capitol important al chirurgiei vasculare îl reprezintă boala anevrismală, în principal anevrismul aortei abdominale. În lipsa tratamentului adecvat această afecțiune are potențial evolutiv sever, ducând adesea la deces. Chirurgia vasculară se ocupă și de tratamentul afecțiunilor venoase și limfatice periferice. Deși aparent afecțiuni mai puțin grave, afecțiunile venoase și limfatice generează complicații severe, care constituie o sursă majoră de disconfort și de alterare a calității vieții.
Pacientul vascular este unul fragil, în general vârstnic, cu multiplă patologie asociată, care necesită un abord pluridisciplinar: cardiologic, neurologic, nefrologic, diabetologic, precum și urmărire la nivel de terapie intensivă post-operator. De asemenea, caracterul complex al defectelor tisulare care trebuiesc tratate leagă strâns chirurgia vasculară de alte specialități chirurgicale: chirurgia generală, chirurgia plastică și reparatorie, ortopedia.
Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu o gamă de afecțiuni care necesită tratament chirurgical. În cabinetul de chirurgie generală ale Clinicii AmaMed Expert Center specialiștii noștri pot efectua consultații și tratamente de mică chirurgie.
Diabet, nutriție și boli metabolice este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul diabetului zaharat de tip I și II precum și a afecțiunilor provocate de nutriția inadecvată sau tulburările de metabolism.
Pediatria este acea ramură a medicinei care se ocupă cu descrierea diagnosticului și tratamentului bolilor copilului de la naștere până la adolescență.
Oftalmologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lacrimal.
Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.
Psihologia este știința care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca: inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt: sentimentele, speranțele și motivarea.
Ortopedia și traumatologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor.